Karantänen – Dag #3

Idag var det inget kul.

Min dotter har varit riktigt risig idag. Hon äter inte, är allmänt frustrerad och varvar skratt med raseriutbrott. Skiten hon fick med sig från förskolan har inte gett med sig men det borde vända vilken dag som helst nu.

Vädret har varit fortsatt grått och mulet idag vilket bara gör situationen värre. Det har dessutom varit blåsigt så takterrassen har inte varit särskilt inbjudande heller. Men vi fick till en liten cykeltur där uppe i alla fall.

Utelek på begränsad yta

Jag tänkte jag skulle ha hemmafixat en del idag men det blev inte mycket med det utan det blev mest vård av barn. Men jag lyckades få till att måla en ny flytande hylla jag byggt så imorgon har jag ett litet lagom projekt att få upp den.

Medan resten av familjen är hängig börjar jag själv känna mig helt kry igen så imorgon ska jag försöka få till ett litet träningspass efter jobbet. Jag tror det kommer bli viktigt att hålla igång fysiskt under de kommande veckorna för att undvika att gå ner sig mentalt. Ja vi kan nog ta för givet redan att det kommer att bli mer ån två veckor i karantän.

Vi har nu drygt 4,000 nya fall i Spanien bara sedan karantänen inleddes och är uppe i nästan 12,000 fall. Det mest oroväckande är att kurvan nästan helt följer mönstret i Italien där de nu är uppe i över 30,000 fall. Vad jag har förstått så har smittan funnits här ett tag redan. Där fanns några sjukdomsfall redan i januari som man då inte kunde förklara, men som man i efterhand har diagnostiserat som Covid-19, så att smittan hade fått börja sprida sig obemärkt i inledningsskedet har så klart försämrat läget rejält.
Med facit i hand kan man nog också kritisera myndigheternas vad jag uppfattar som befogade och rimliga agerande med nationsomfattande karantän för att ha kommit lite för sent. Med ett tidigare agerande hade man säkerligen kunnat minska spridningen ytterligare. Ska jag försöka se något positivt i allt detta så från ett rent personligt perspektiv så är vi förhållandevis förskonade här på Mallorca. På Balearerna i helhet har vi bara drygt 70 fall än så länge. Värst drabbat är Madridområdet med drygt 40% av alla fall.

Imorgon är en ny dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *