Karantänen – Dag #9

En bra dag

Idag var sista dagen på mitt sexdagarsskift, så typ fredag i min niodagarsvecka. Nu väntar tre dagars ledigt plus en bonusdag som kompensation för tidigare inarbetad dag. Otroligt skönt efter totalt 12 arbetade dagar med jobbigt hög stressnivå under de senaste två veckorna. För att hjälpa fredagskänslan på traven så behagade solen lysa på oss så efter jobbet flydde vi inomhusdunklet och tog oss upp på taket för solbad och trolldegsbak.

Trolldeg och solsken

På coronafronten så går takten på virussmittan fortfarande upp här i Spanien. För första gången har mer än 4,000 fall registrerats inom ett och samma dygn och vi är nu uppe i drygt 33,000. På Balearerna har vi idag fått nya siffror och är nu uppe i 400 fall på öarna.  Vi är fortfarande relativt skonsamt drabbade, men i Palma har de ändå börjat förbereda ett hotel för att ta emot patienter då sjukhussängarna börjar ta slut. Här i vårt lilla hörn av ön är det dock fortfarande lugnt.

USA är nu utan tvekan det land där smittan sprider sig snabbast och har för andra dagen i rad rapporterat in mer än 8,000 nya fall. Globalt tog det 67 dagar att nå 100,000 fall, 11 dagar att nå ytterligare 100,000 och bara fyra dagar för att lägga till de tredje 100,000 fallen. Det ser inte bra ut. Letar man ljuspunkter i allt detta elände så sjunker antalet dödsfall i alla fall för andra dagen i rad i Italien. Siffran är dock fortfarande väldigt hög med drygt 600 döda det senaste dygnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *