Karantänen – Dag #21

Tre veckor gjorda. Tre veckor kvar?

Solsken igen! Två dar på raken. Vad är det som sker? Har gudarna börjat få lite dåligt samvete kanske? Oavsett vad så tar vi tacksamt emot.

Efter mycket snack och lite verkstad så drog vi oss i kragen och satte igång med lite plantering i kruka i idag. Jag har känt mig halvmotiverad inför det hela men när jag väl satt där med fingrarna i jorden var det så rogivande att jag inte kunde annat än fråga mig varför jag över huvudtaget tvekat. Tomater, körsbärstomater och persilja var de frön jag kunde få tag på i dessa tider, så det fick det bli. Det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig

Den lille trädgårdsmästaren

I övrigt hann vi också med frukost i morgonsolen, mer parcourlek på taket, Mulan på TVn, lite fingermålning och att skicka ut Lydie på storhandling. Dottern lyckades dessutom ramla nerför halva trappan utan att slå sig fördärvad vilket gjorde känslan av tacksamheten inför dagen ännu större.

Oh, Lydie lagade dessutom till Farçous till middag, en specialitet från Aveyron som är typ raggmunk men med mangold, lök och persilja istället för potatis. Mycket gott.

Nygräddade Farçous

Idag blev det officiellt, det vi alla väntat på. Karantänen förlängs med ytterligare 15 dagar. Så idag, en vecka efter det ursprungliga slutdatumet är vi nu i bästa fall halvvägs. Varför får jag en känsla av att det inte riktigt går som det var tänkt? 26e april är nu vårt nya officiella, om än flexibla slutdatum. Det betyder i alla fall att jag slipper fundera på hur jag ska spendera min 40-års dag. Alltid något.

På Balearerna registrerades det lägsta antalet nya smittade och döda under det senaste dygnet på flera dagar, 24 smittade och 2 döda. Det är mer och mer som tyder på att vändningen är nära nu. Även i Spanien i stort har de senaste dygnen visat på en svag nedåtstigande trend. Det har ändå varit tillräckligt för att ta oss förbi Italien på andra plats i listan över flest rapporterat smittade i världen med drygt 124,000. Endast USA har fler med drygt dubbelt så många. Där har antalet rapporterat smittade stigit med drygt 30,000 om dagen de senaste dagarna. Delstaten New York som är överlägset värst drabbad har snart lika många rapporterat smittade som Spanien. Det ser inte bra ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *