Karantänen – Dag #34

En ospeciell men bra dag

Idag hände inget speciellt. Inte för att så mycket speciellt brukar hända nuförtiden, men ändå. Vissa dagar tre sig fortfarande mer ospeciella än andra. Så här ser en lättförglömmlig dag i mitt hembundna liv ut.

Runt kl. 8. Dottern vaknar. Jag går upp och brygger kaffe. Hänger med dottern och dricker kaffe i nån timme.

Runt kl. 9. Sambon vaknar. Vi äter frukost.

Runt kl. 10 frukosten är undanstädad, dottern sätter sig och kollar på tv och jag sätter mig och läser.

Runt kl. 11:30. Jag lagar lunch. Polenta med wokade grönsaker.

Runt kl. 13 sambon sticker och storhandlar och eftermiddagshänget börjar. Läsning och barnlek varvat med hemmasysslor.

Runt kl. 16 jag och sambon kör ett träningspass. Dottern kollar på Frost för femtielvte gången.

Runt kl. 17:00. Jag börjar laga middag. Lasagne. Halvvägs inne i rätten inser jag att vi inte har lasagneplattor. Jag sticker ner till snabbköpet på gatan och köper nya.

Runt kl. 18:30 Middagen står på bordet. Dottern vägrat äta. Rutin vid det här laget. Motståndet kroknar så småningom och hon äter – som en fågel. Rutin vid det här laget.

Runt kl. 19:30. Middagen är undanplockad. Jag inser att vi inte vattnat tomatplanterna idag så dottern och jag sticker upp på taket för att ordna det, redan iklädda pyjamas båda två. Inte tillräckligt för en sval vårkväll. Vi vattnar och leker i kvällskylan. När klockan slår 20:00 och poliserna kör runt stan med tjutande sirener klappar vi händena med resten av stan som brukligt. När obehaget av att frysa blivit större än glädjen att leka utomhus går vi ner.

Runt kl. 20:30. Dottern och jag bråkar över tandborstning. Rutin vid det här laget. Vi får dottern i säng och hon slocknar inom några minuter. En lätt kväll. Jag poppar popcorm och sätter mig att läsa.

Runt kl. 22:30. Går och lägger mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *