Karantänen – Dag #35

Tre veckor till

Pedro Sánchez talade till nationen ikväll och meddelade att undantagstillståndet som går ut den 26e april återigen kommer att förlängas med 15 dagar till den 9e maj. Tre veckor till alltså från idag. Men då konstitutionen bara tillåter 15 dagar i taget så är det inte givet att det slutar där.

Det positiva budskapet var att barn kommer att få gå ut från och med den 27e april, men bara under begränsad tid och under vissa förutsättningar. Dessa förutsättningar känner vi inte till än. Men vilka förutsättningar som helst kommer att vara bättre än de icke existerande vi har nu.

I övrigt har det varit en rätt lugn och tråkig dag. Allt var i och för sig helt okej fram till eftermiddagen då jag läste ut min bok och den fiktiva spänningen Lee Child byggt upp under de senaste dagarna försvann. Därefter blev det vakum och skittråkigt.

Dottern var också uttråkad och ställde till otyg bara för att jävlas. Att hon vägrade käka lunch gjorde inte saken bättre heller. Men det löste sig framåt kvällen.

Ni vet hur vissa individer inte kan låta bli att spendera sina pengar så snart de finns på kontot. Direkt till affären bara, nya byxor, ny mobil, nya skor eller vad det nu kan vara som omöjligt kan vänta. Min dotter är så med kalorier. Så snart det finns 200 nya kalorier på kontot så ska de spenderas. Hoppa, springa, dansa eller vad det nu kan vara som omöjligt kan vänta. Dagens för ovanlighetens skull uppskattade middag med efterföljande efterrätt följdes följdriktligen upp med en timmes oavbruten lek i hundra knyck. Jag är rädd att hon redan var satt i kaloriskuld när det hela var över. Väl i säng tog det henne dock inte mer än ett par minuter att somna in. Ännu en lätt kväll för lag föräldrar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *