Om Per

Klippdyk vid sjön Aspen där min fascination för undervattensvärlden tog sin allra första början

Född i Katrineholm 1980 drömde jag redan som ung om avlägsna exotiska platser. Ett tidigt intresse för asiatisk kampsport väckte en fascination för Kina med dess kultur, historia och språk.
Efter språkstudier i Kina 2003 – 2005 följde några år med studier och arbete i Sverige innan jag flyttade tillbaka till Kina och staden Xiamen 2009 för att arbeta. Långa dagar på kontoret I veckorna växlades med umgänge på puben och rugbymatcher runt om i södra Kina på helgerna. Det var ett bra liv. Men efter en sexårig karriär som säljare för diverse olika företag avtog passionen och ersattes av ett allt större behov att bryta mig ur vad jag nu upplevdes som en ständigt krympande kontorsmiljö.

I början på 2015 tog jag och min flickvän, numera fästmö steget och flyttade från vårt älskade Xiamen för att börja ett nytt kapitel i livet. Yogaträning i Indien följdes upp med en resa till Indonesien för att uppfylla en 10 år gammal dröm om att träna fridykning. Efter några månader av kurser och träning på Freedive Gili så lämnade jag ön som certifierad fridykningsinstruktör. Det inledde en karriär som fridykningsintruktör som tog mig från Koh Tao, Thailand via Gili Trawangan, Indonesien för att slutligen landa här på Mallorca, Spanien där jag nu jobbar och bor med min lilla familj sedan 2017.

2018 blev jag en mycket lycklig pappa vilket också ändrade mina prioriteringar. 2019 gjorde jag min sista säsong som fridykningsinstruktör på heltid och ägnar mig numera åt sporten som en hobby.

Mitt liv i några bilder

Rökärr

Det var här på den sörmländska landsbygden som allt började. Även om mina föräldrar sedan länge flyttat ut spelar huset i skogskanten fortfarande en viktig roll i vem jag är idag.

Malmö

Min absoluta favoritstad i Sverige. En medelstor stad med storstadskänsla vid havet. Vad mer att önska? Mitt hem under 5 lyckliga år i tjugoårsåldern.

Xiamen

Denna vackra stad på en liten ö vid Kinas östra kust har en mycket speciell plats i mitt hjärta. Här bodde jag längre än i någon annan stad. hittills i livet.

Lydie

Vissa saker förtjänar mer utrymme än andra. Jag mötte Lydie i Xiamen, men hon är också anledningen till att jag är där jag är idag. Utan hennes uppmuntran och sinne för att se potentialen i allt vi gör skulle jag säkert fortfarande kränga elektronik i Kina.

Xiamen Typhoons RFC

En prominent amatörrugby-klubb i Kina där jag hade äran att sitta som ordförande och spela forward i ett otal matcher och turneringar 2009 – 2014.

Yogaträning in Mysore

Min yogainstruktörsutbildning var en ögonöppnare. Här lärde jag mig om min egen potential såväl som mina begränsningar.

Instruktörskurs på FG

Freedive Gili i Indonesien är ett fridykningscenter i världsklass. Jag är oerhört tacksam för all den utbildning och träning som jag genomgick på Freedive Gili.

Port de Pollença

I detta charmiga lilla samhälle inklämt mellan berg och hav i Mallorcas nordöstra hörn finns allt vi kan önska. Det är här vi har vårt hem.

Min dotter

Att bli pappa är det största som hänt mig. Kärleken till denna lilla människa är den starkaste känsla jag hittills upplevt och det är en känsla som bara växer.