Nedtrappningen Fas 1 – Dag #1

En smak av normalitet

Denna soliga måndag markerar den första dagen av fas 1 i nedtrappningen av Coronaåtgärderna här på Mallorca. Som i en flashback av hur livet brukade vara så har vi idag varit utanför dörren hela familjen tillsammans, druckit kaffe på kafé, besökt en detaljhandel och varit på middag hos vänner. Fyra saker som vi inte har kunnat göra på åtta veckor. Det är sådana här upplevelser som påminner en om att det är de små sakerna i livet som betyder mest för livskvaliteten.

Min dotter var så otroligt glad över att få leka med sin bästa kompis igen. Hon var superexalterad och for runt som en skottspole hela kvällen. Det var fantastiskt att se henne så i sitt rätta sammanhang igen. Min dotter älskar social kontakt och är som lyckligast när det är fullt med folk runt omkring. 8 veckor med bara mamma och pappa har varit långt ifrån ideala förhållanden.

Det är fortfarande begränsningar för vad vi får och inte får göra och när. Men idag tog vi åtminstone ett stort steg närmare normaliteten. Vad den nu är nuförtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *