Karantänen – Dag #57

Efter sol kommer regn

Efter en dryg vecka med nästintill sommarväder kom så vändningen idag. Tunga skyar och regn om vartannat hela dagen. Jag hittade dock en lucka med uppehåll för att sticka ut och springa efter frukost och sambon och dottern hittade en lucka, med sol till och med, för att få ut och leka på eftermiddagen.

Vår dotter har blivit TV-narkoman som en följd av all hemmatid och mentalt uttröttade föräldrar. Så nu har vi påbörjat en långsam avvänjning, men det möter starkt motstånd och kräver väldigt aktivt föräldraskap för att få hennes tankar på annat håll. En positiv effekt av allt tv-tittande är dock att hennes språkutveckling tagit fart även på spanska och engelska. Hon räknar nu på 4 språk och även om hon generellt sett är imponerande duktig på att prata svenska med pappa och franska med mamma så slänger hon allt mer glosor omkring sig på både spanska och engelska. Det har varit mycket – Pappa, ayuda! Och – Que es eso? På sistone.

TV-avvänjning kommer säkert blir lättare nästa vecka när vi har mer möjligheten att vara ute och stimulera henne på så vis istället. Jag sätter mitt hopp till det.

Jag insåg dock häromdagen att jag själv kollat förvånansvärt lite på TV under karantänen. Fyra TV-seriesäsonger har jag bara hunnit med under dessa 8 veckor. Det känns som att TV skulle vara ett effektivt sätt att fördriva tiden på, men på något sätt har jag inte funnit ro till det. Att läsa har funkat bättre. Kanske för att läsprocessen är mer aktiv och därmed distraherar mig mer effektivt. Jag vet inte, men det är en intressant iakttagelse.

För övrigt så har jag vägt mig. Fem kilo har jag lagt på mig under åtta veckor. Jag väger nu som jag vägde som mest när jag var aktiv amatörrugbyspelare i Kina och hängde i gymmet för att bygga styrka och vikt. Denna gång är det visserligen inte lika stor andel muskler som sist, men jag väljer att förbise det lilla detaljen och glädjs åt att återigen vara i matchform.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *