Karantänen – Dag #27

Vatten i kranen och solsken i blick!

Rörmokaren fixade biffen. Men en modifierad begagnad motor fick han pumpen att pumpa nog för att klara oss över helgen, innan den nya motorn kommer på onsdag. Tack! 24 timmar utan vatten var tillräckligt som det var.

Påskbestyren börjar komma till sitt slut. Man firar inte påsk riktigt som vi gör hemma här så det har varit svårt att hitta allt som jag ville ha. Påskfjädrar använder de inte så de fick jag göra själv av färgat papper och ståltråd. Det blir ett bra substitut. Påskris går inte heller att få tag på så fjädrarna får åka upp på väggen. Påskägg använder de inte. Jag tänkte jag skulle ha gjort egna av papier mache men motivationen tröt. Jag har som tur är ett i förrådet så det får dottern, vi vuxna får klara oss med plastbyttor i år. Oglamoröst, men praktiskt.

Påskfjädrar i papper

Godistillverkningen stannade vid marsipankycklingar och peanut butter cups, men med ett generöst komplement av butiksköpt godis får det räcka.

Förutom det återvända vattnet var ett videosamtal med gamla kollegorna från dykcentret dagens höjdpunkt. Jag har aldrig haft ett gruppvideosamtal i privat regi förut. Det är inte helt enkelt alla gånger att undvika att prata i munnen på varandra, men det funkade bättre än jag trodde. Det gav många välbehövliga skratt.

Det spekuleras mycket nu i Spanien. På myndighetsnivå diskuteras enligt utsago allt från medborgarlön till stängda gränser resten av året. Det är svårt att veta vad man ska tro. Jag hoppas verkligen att vi kan få igång någon form av turism igen här på ön redan till slutet av sommaren, men det återstår att se. Kanske är det bara önsketänkande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *