Karantänen – Dag #42

Sex veckor avklarade, två till väntar.

I Wuhan i Kina satt de i strikt karantän i 76 dagar, ännu striktaste än här. Om vi kommer ut efter de kommande två veckorna, då det nuvarande undantagstillståndet går ut, så kommer vi att ha suttit i 56 dagar. Nästan två månader är inte lika illa som för Wuhaneserna, men det är en lång tid. Jag hoppas verkligen att lättnaderna för barnen som inleds imorgon kommer att göra de kommande 14 dagarna lite lättare för oss alla.

Efter att ha ätit och druckit gott igår så var det lite av dagen efter idag. Vi fick visserligen till ett träningspass på förmiddagen men annars var det mest slöhäng hela dagen fram tills dotterns numera regelbundna energipeak innan läggdags då all överskottsenergi måste springas av. Jag spenderar de flesta tidiga kvällar nuförtiden med att vara antingen monster eller tiger beroende på vad dottern känner störst behov av att springa för livet ifrån. Hon är rådålig på överleva en monsterattack. Det är tur att det är corona och inte ett zombievirus som härjar. Hon hade aldrig överlevt det.

Jag har börjat på en ny bok. Port Mortuary av Patricia Cornwell. Det är den andra jag läser i serien om rättsläkaren Kay Scarpetta. Den första var annorlunda och riktigt spännande så jag har stora förhoppningar på denna också.

Dagens läsval

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *