Hej Sverige!

Mallorca är mitt hem sedan 2017. I småstaden Port de Pollença på öns nordöstra hörn bor jag tillsammans med min fästmö och dotter och försörjer mig som fridykning- och harpunfiskeinstruktör. Med fantastiskt klimat och bergen på ena sidan stan och havet på den andra har jag svårt att tänka sig en bättre plats att bo.

Pollençabukten från ovan

Pollençabukten är vårt hemmavatten och en fantastisk plats att fridyka. Här har det kristallklara medelhavsblå vattnet karvat ut oräkneliga tunnlar och grottor ur berggrunden och skapat en perfekt lekplats för alla nivåer av fridykare.

En av alla magnifika och dykbara grottor

Lindykningen är lysande i det klara vattnet här. Små skillnader mellan ebb och flod gör också att vi har väldigt lite ström att störa oss vid träning. Inom Pollençabukten kan vi dyka på upp till 40m djup. För djupare dykning finns andra platser att tillgå.

Lindykning i kristallklart vatten

Harpunfisket är utmanande men otroligt stimulerande här. Den relativt sparsamma tillgång på fisk i medelhavet i allmänhet tvingar dig att utveckla såväl din dyk- som jaktteknik för att kunna komma hem med en fin fångst. Den tvingar dig också att lära dig om de lokala fiskbestånden för att vara säker på att du jagar etiskt och hållbart. Svårigheten är vad som gör det så intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *