Karantänen – Dag #10

Jag är ledig och besöker världen utanför

Första lediga dagen. Jag är alltid lite trött efter ett sexdagarsskift och idag var inget undantag. Jag hoppades att jag skulle få till en tupplur medan dottern sov eftermiddag, men några, ”Nej pappa, nej pappa, nej pappa, neeeeej! Nej sova, nej sova, nej soooovaaaa!”, senare skrinlade jag de planerna och bryggde mer kaffe istället.

I förmiddags lämnade jag lägenhet för första gången sedan karantänen inleddes och tog bilen till snabbköpet för att storhandla. Jag tänkte att det skulle bli skönt att komma ut, men det var tvärt om. Det kändes otryggt och konstigt. Att handla med plasthandskar på och hålla behörigt avstånd till mina medmänniskor var ingen glädje. Det var snarast med lättnad jag återvände till tryggheten i lägenheten och kunde släppa garden igen. Nu har vi i alla fall mat för säkert två veckor framöver.

Vid gårdagens slut hade Spanien registrerat drygt 6,000 nya coronafall, med råge ett nytt beklagligt rekord. USA landade på drygt 10,000 nya fall, också det en väldigt obehaglig siffra även om USA uppenbarligen är mångt mycket större än Spanien. En stor oro just nu för världsläget och världsekonomin i stort är hur det kommer utveckla sig i USA. Och det ser inte särskilt positivt ut. Om de senaste dagarnas trend håller i sig kommer USA att gå om Kina som det land med flest registrerade coronafall i världen inom en vecka. Det är inte mycket som talar för att det inte skulle ske. De närmar sig redan 10,000 nya fall idag och då är det bara tidig eftermiddag i flera av de hårt drabbade staterna. Just det, idag passerade vi 400,000 fall globalt också.

Under kvällen körde det runt traktorer på stan och sprutade vad jag antar är desinfektionsmedel på gatorna. Jag undrar hur det kan hjälpa? Är det vanligt att folk slickar på marken?

Desinfektering i aktion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *