Karantänen – Dag #40

Internet är tillbaka

Precis som med vattnet blev det bara 24 timmars Internet-torka till slut. Det tog dock två besök av tekniker för att lösa problemet. Vår Internetleverantör Movistar är ett företag som det är lätt att hata. Det är dyrt och deras butik i stan betjänas av ett par tvivelaktiga urkundsförfalskare (jag kan backa upp det påståendet), men när det är tekniska problem så löser de dem föredömligt. Men å andra sidan, med en armé av 3,000 tekniker bara på Mallorca fattas bara annat.

Idag har jag inte gjort mycket värt att minnas. Jag fick visserligen till ett träningspass, lagade raggmunk till lunch och pratade med mina föräldrar på telefon. Men det är väl ungefär allt som kan läggas på pluskontot. Jag hade ingen ro att läsa, ingen ro att kolla på film, ingen ro att plugga spanska eller engagera mig annat än minimalt i min dotters lek. Sådana dagar tenderar jag att slösa bort tiden med att kolla på korta Youtube videos, läsa nyheterna om och om igen och andra former av mediakonsumtion som var för sig inte kräver mer än några få minuter i anspråk. På så sätt kan jag effektivt slösa bort flera timmar utan att vid någon tidpunkt binda upp mig för mer än några minuter i taget. Det är tveksamt om det för någonting positivt med sig, men det ibland är det allt min uttråkade men rastlösa karantänssjäl orkar med.

Min sambo har skaffat sig ett nytt jobb idag. Ingen dålig bedrift i dessa tider. Det är visserligen bara tre dagar i veckan men det kommer att bli en stor boost till vår privatekonomi i denna tid av ofrivillig sysslolöshet. Visserligen inte min bedrift, men det hamnar också på pluskontot för dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *