Karantänen – Dag #39

”Vi är en regering som lyssnar”

Det var vid 14-tiden igår som regeringens talesperson María Jesús Montero meddelade de nya, närmast parodiska, lättnaderna för barn i karantän som jag skrev om igår. Direktiven togs inte så väl emot skulle man kunna säga om man är lagd åt underdrifter. Det tog hus i helvete skulle man kunna säga om man är ute efter en mer balanserad beskrivning av mottagandet.

Följdaktligen tog det bara fram till kvällen innan regeringen backade, ”Vi är en regering som lyssnar” som det hette. Själv tror jag snarast att ”Vi är en regering som är skitskraj” låg närmare sanningen. Berörda ministrar lär knappast ha vågat lämna La Moncloa igår kväll utan att först ha gett ett mer positivt besked till den rasande föräldrakåren, redo att strypa närmaste minister som skulle vågat visa sig på gatan.

Hur som helst, oavsett underliggande motivation så ser den närmaste framtiden nu mycket ljusare ut. Detaljerna är som vanligt inte tillgängliga än (jag har en känsla över att de kommer tänka igenom dem ordentligt innan de kommuniceras) men det pratas nu om att barn ska få vistas utomhus i vuxens sällskap upp till en timme om dagen för motion och lek, inom en kilometers radie från hemmet. Men nu tar jag – vis av erfarenhet – inte ut något i förskott. Till helgen ska vi få detaljerat besked säger de.

I förmiddags gick jag till torgmarknaden och handlade grönsaker. Det är en kraftigt bantad marknad och inte så mycket kunder. Men det var väldigt trevligt att se våra handlare igen. I normala fall handlar vi på torget varje onsdag men de första veckorna av karantänen var vi ovetandes om att marknaden var öppen, så för mig var det flera veckor sedan. Det var inte som vanligt. Men det gav en trevlig försmak av någon slags normalitet.

I övrigt har Internet hemma lagt av. Vi har felanmält det men inte fått någon tillbakakoppling än. Som tur är har vi en samling barnfilmer på DVD så att den lille inte dör av uttråkning, eller driver sina föräldrar till vansinne vilket skulle kunna vara alternativet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *