Karantänen – Dag #44

Dagen efter

Igår kändes det som om allting hade vänt. Jag var ute med min dotter i friska luften, sprang i sanden på stranden och kollade efter fisk och krabbor bland stenarna vid bryggan. Det var underbart. Idag var det sambons tur att gå ut med dottern och instängd igen hela dagen påmindes jag obehagligt fort om att vi fortfarande sitter i karantän. Lite av en emotionell baksmälla.

Jag var rastlös och ofokuserad hela dagen, lyckades skärpa mig emellanåt och läsa lite bok och kolla lite på tv men mest av allt ville jag bara dra härifrån. Cykla. Det är vad jag vill nu. Cykla upp i bergen och se saker från ovan. Ett perspektiv av rymd och avstånd och känna vind i ansiktet. Det är vad jag behöver mer än något annat just nu.

Dagen började visserligen bra med trevlig frukost med familjen och ett meddelande från min syster som är programledare på Radio Sörmland. Hon kom med en förfrågan om jag ville vara med i sändning och svara på några frågor om livet i karantän. Det ville jag gärna. Inslaget kan höras här https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=7461151

Men därefter tappade dagen fart och när de andra gick ut för att leka gick det upp för mig att det var en dålig dag. Måndag till på köpet. Som om det spelade någon roll.

På plussidan kokade jag en grym tomatsås till couscousen, bakade en väldigt god kladdkaka eftet nytt och delvis eget recept och lagade sängen som börjat knaka i fogarna. Man får fånga upp ljusglimtarna i dagen.

På Coronafronten har vi nu passerat 3 miljoner rapporterat smittade globalt. En tredjedel av dem, en miljon, befinner ig i USA. Det känns som att det finns en global fatigue hos folk som distanserat sig socialt från varandra i allt från en till två månader nu. I land efter land ser vi lättnader, steg för steg, på restriktionerna. Det ska bli intressant att se vilka konsekvenser det får för smittspridningen. Jag hoppas verkligen att det inte blir några stora negativa konsekvenser så att nyvunna friheter börjar dras tillbaka. Det vore förödande för moralen.

Här på Mallorca verkar enligt medierna de flesta ha skött sig sedan barnen börjat få gå ut. Men det har rapporterats om folksamlingar och ignorerade påbud om social distansering från åtskilliga håll på fastlandet. Vi får se hur det utvecklar sig framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *