Karantänen – Dag #50

Rymd och tystnad

I morse tog jag mig i kragen, gick upp när klockan ringde kl. 6, käkade en lätt frukost och tog cykeln upp i bergen. Det var otroligt skönt att komma ut i naturen igen. Men det är fortfarande ovant hur tyst det är ute. Under min 1.5 timmars cykeltur så mötte jag en Guardia Civilbil och passerades av en privat bil, det var allt. Istället var det fågelsång som överröstade ljudet av cykelhjulen mot asfalten. Helt fantastiskt.

Så efter gårdagens skitdag så blev det en riktigt bra dag idag. Dottern och jag drog ut och lekte efter lunch. Hon går med oss till stranden varje dag nu. Hon älskar att springa runt barfota sanden och leka i vattenbrynet. Hon kommer oftast hem plaskvåt, men när vädret är så här varmt och strålande soligt så är det helt okej.

Vi har också firat mors dag. Den infaller första söndagen i maj här i Spanien. Det blev i all enkelhet med filmmiddag och en liten present. Vi kollade på Despicable Me oc det finns en scen i början av filmen där Gru gör ett ballongddjur åt en liten pojke som tappat sin glass. Pojken blir jätteglad och då sticker Gru sönder ballongen bara för att jävlas. Min dotter blev så upprörd av den scenen. Så fruktansvärt upprörd. Det tog henne 20 minuter samt många kramar och tröstande ord att komma över ett så oacceptabelt beteende. Uhuu ballongen! Sa hon om och om igen. Jag antar att för ett litet barn så är det helt obegripligt och omvälvande att se en vuxen människa göra så mot ett litet barn. Låt vara att det är i en animerad komedi, men ändå. Varför gjorde han så?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *