Karantänen – Dag #4

Hemarbete har ingen dresscode

Fördelen med att jobba hemifrån är att man får klä sig som man vill. Idag jobbade jag i trasiga jeans och tofflor, bara för att jag kunde.

Vardagstrots

Jag fick upp hyllan. Det höll mig sysselsatt i några minuter. I övrigt har vi möblerat om lite, skapat mer lekyta. Det gick bra tills vi försökte flytta på dotterns grejer, då fick vi göra om och göra rätt. Hon är sådär stockkonservativ som bara barn kan vara.

Dottern mår bättre idag vilket gör allas vårt liv lättare. Men solen håller sig tjurigt borta vilket i kombination med utvecklingen i landet gör sitt för att hålla deppfaktorn relativt hög ändå.

Idag har var nämligen den mörkaste dagen hittills sett till Coronafall i landet. I skrivande stund har det registrerats 2,943 nya fall idag. Det ger ett totalt antal av 14,769. Italien som har varit i karantän flera veckor innan oss har registrerat 4,207 nya fall. Där räknar de med att peaken kommer denna veckan för att sedan avta. Så vi kan räkna med att det tar lång tid innan vi ser en mer positiv utveckling här också.

Enligt vissa nyhetsmedier idag så skissar myndigheterna redan på att förlänga det nationella krisläget och karantänen till efter påsk. I sammanhanget låter det rimligt, om än deppigt.

Imorgon är en ny dag. Jag kan ta lite sol med den tack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *