Karantänen – Dag #13

Mentalt lågtryck

Isoleringen börjar äta på oss. Den största utmaningen med katantän är att skapa något att se fram emot. När utflykter, krogbesök, häng med vänner, och andra verktyg man normalt använder sig av för att pigga upp livet och tydliggöra skillnaden mellan vardag och ledighet är otillgängliga är det lätt att fastna i en enda lång grå måndag. De senaste dagarna har både Lydie och jag försökt fly genom att stirra på våra skärmar. Det kan jag säga redan nu är en skitdålig idé. Visst kan, eller till och med bör, man ge sig själv en andningspaus genom att fly in i en bra film eller god bok för en stund. Men hur man än försöker kommer man inte undan livet. Och just nu utspelar sig livet, alla aspekter av livet, i 4 rum och kök plus en takterrass. Det är bara att acceptera och göra det bästa av det. Imorgon tar vi nya tag.

Det bästa med dagen var annars laddningen med nybakade smörgåspepparkakor ut ur ugnen.

Goda grejer

På Coronafronten går det spikrakt uppåt som vanligt. Spanien registrerade nästan 8,000 smittade igår och 773 döda. I Italien väntar vi fortfarande på vändningen och igår registrerades ett rekordhögt antal med 919 avlidna. I USA är utvecklingen närmast galopperande. Igår registrerades drygt 18,000 nya smittade, varav 7,000 bara i New York. De är nu uppe i över 100,000 smittade. I Sverige ökar dödstalen mycket fortare än antalet registrerat smittade vilket jag gissar beror på ett stort mörkertal om antalet smittade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *