Karantänen – Dag #14

Uppe innan solen

Den lille slocknade innan kl. 18 igår kväll. Trevligt med barnfri kväll tänkte vi. Som en konsekvens vaknade hon strax innan kl. 4 i morse, full av energi. En ganska dålig deal tänker vi nu.

Ute är det regn och rusk. På Tv:n är det barnfilm och i kaffebryggaren är det tomt igen. Inte helt olikt de flesta andra dagar denna veckan med andra ord. Jag tänkte jag skulle ha styrt upp en picknick på taket idag med matsäckskorg, filt och hela köret. Men det får vänta till en annan dag. Äventyr i regnet är vi inte redo för.

Bristande motivation till trots fick jag och Lydie till ett träningspass idag igen. Samma som förra gången, 30min HIIT. Precis like jobbigt som sist. Det är inte jättekul att träna inomhus så intesivt och kort är melodin. Bli av med det bara.

I eftermiddag går jag på mitt sista regelbundna skift på ett tag som bara verkar bli 4 dagar denna gång. På måndag väntar nämligen permiteringsbeslut som kommer träda i kraft den 1a april till den 30e maj . Jag vet inte vilket det blir än men jag kommer antingen jobba 70%, 50% eller inte alls de kommande 2 månaderna. För de flesta av oss kommer det bli det sista alternativet. Arbetslöshetsunderstöd kommer att aktiveras så det är ingen katastrof ekonomiskt för min familj. Man kan bara hoppas att karantänen släpps i rimlig tid så att man kan utnyttja en del av den tiden i alla fall till något roligare än att häcka inomhus.

På Coronafronten är det idel dåliga nyheter som vanligt. På Balearerna har vi nu 862 registrerade fall och 31 döda. Antalen stiger snabbare nu än för bara några dagar sedan. Här är dessutom var femte smittad en sjukvårdsarbetare. Det är en av de högsta siffrorna i Spanien som i sin tur har en av de högsta siffrorna i världen. Det är verkligen inte bra. De addresserade problemet i går i relevant instans med nya procedurer och rutiner, så vi får hoppas att den siffran kommer att sjunka framöver.

Globalt så har vi passerat 600,000 smittade idag, och vi närmar oss redan 700,000. Det känns bara som en tidsfråga innan vi kommer räkna smittade i miljoner istället för hundratusingar. Drygt 30,000 har dött världen över. Är det inte dags att det här vänder snart?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *