Karantänen – Dag #15

Med sol kommer motivation

Efter några dagar med såväl mentalt som meterologiskt lågtryck tittade solen äntligen fram idag och fyllde oss med välbehövlig energi och motivation igen. Undantaget stackars Lydie som är däckad i någon slags magbakterie. Hur hon nu lyckats få tag på den i dessa karantäntider är mig dock obegripligt.

Men för att ta tillfället i akt så var dottern och jag uppe och lekte på taket i solen i förmiddags, för första gången på dagar. Vi följde sen upp det med att leka oss helt slut i trapphuset, numera refererat till som rutshkanan, efter lunch. Det var härligt att se den lille så aktiv igen efter flera inaktiva dagar. Då lutande plan i alla dess former är bland det bästa i livet just nu så var det lektemat för dagen.

Balanslek i nedförslut

I dessa dagar när vi inte har så mycket att se fram emot i närtid så tänkte jag storsatsa på påsken med pynt, mat, godis, (musik?), hela det profana köret. Jag har redan nu inlett operation påskresearch. Jag har inte varit ledig och firat påsk på säkert tio år så jag har lite kunskap att ta igen. Finns det några populärmusikaliska påsklåtar?

På Coronafronten har vi idag som förutspått passerat 700,000 registrerat smittade i världen. New York har ensamt gått om Tyskland i antal smittade och sedan flera dagar i antal döda. Om New York hade varit ett eget land skulle det varit det femte värst drabbade landet i världen men hänsyn till antalet smittade med sina dryga 59,000. Situationen är oerhört allvarlig där.

På Balearerna har vi 958 registrerat smittade och 33 döda. Men de positiva nyheterna är att ökningstakten avtar och enligt telesmannen för det lokala smittskyddsinstitutet så ligger vändingen inte långt fram i tiden nu. Det hoppet tänker jag hålla mig fast vid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *