Karantänen – Dag #47

Nu börjar det likna något

Från och med i helgen kommer även vi vuxna betros med att gå ut för motion eller promenad utan att ledsagas av ett barn. Men för att minimera risken för smittspridning så kommer dagen att delas in i olika tidszoner för olika aktiviteter.

För vuxna (14 -70-år) gäller kl. 06:00 – 10:00 samt 20:00 – 23:00. Tiden kan användas till promenad med max en annan vuxen från samma hushåll upp till en timme och max 1 km från hemmet. Den kan också användas till individuell träning eller motion, men det är oklart än så länge vad som gäller med hänsyn till distans från hemmet och tid per träningspass. Flera nyhetskällor har rapporterat att begränsningen är att stanna inom kommungränsen samt att hålla sig inom de givna tidsramarna, men inte vara begränsad till en timme. Det innebär att jag skulle kunna ta cykeln upp i bergen ett par timmar. Tjoho! Men, det låter för bra för att vara sant så det vågar jag inte tro på riktigt än.

För äldre (70-år +) har reserverats tiderna 10:00 – 12:00 samt 19:00 – 20:00.

För barn upp till 14-år med en vuxens sällskap är reserverat mellan kl. 12:00 och 19:00. Vi har hittills haft för vana att gått ut med vår dotter på eftermiddagarna i alla fall, så för oss blir det ingen större skillnad.

Vid en första anblick kan det verka väldigt detaljstyrt men jag kan tycka att det är en ganska bra idé att dedikera olika tider på dagen för olika målgrupper. Om man verkligen värnar om att minimera smittrisken för de äldre verkar det som en bra idé att minimera kontakten mellan dem och de i samhället som har störst risk för att bära smittan. Nämligen de i arbetsför ålder som går till jobbet och exponeras för smittrisk på arbetsplatsen eller på resan dit.

Min sambo började jobba igår kväll. Tre nattpass på raken är det som väntar. Det är visserligen sovande natt så det är inget större intrång i rutinerna. Men det var första gången på snart 7 veckor vi spenderat mer än två timmar utan varandras sällskap. Med dottern i säng var det riktigt skönt med en hemmakväll i ensamhet. Det är bra för familjefriden att i alla fall en av oss jobbar, även om det bara är tre nätter i veckan.

Annars var det min tur att g ut med dottern idag. Hon vill alltid gå till stranden så det var dit vi gick idag igen. Vattnet i strandkanten är så varmt att jag är riktigt sugen att hoppa i. Det är säkert inte så varmt som det verkar så snart man kommit bortom vattenbrynet men tanken lockar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *