Karantänen – Dag #55

Fas 1 här kommer vi!

Hurra! I eftermiddags blev det klart. Mallorca lever upp till kraven för att på måndag uppgraderas till fas 1 i återöppningen av landet, eller nedtrappning som de kallar det här.

Fas 1 innebär ett stort steg framåt i personlig frihet. Vi kommer nu att kunna lämna lägenheten hela familjen tillsammans. Vi kommer kunna besöka vänner eller träffas ute i grupper om upp till 10 personer, fortfarande med social distansering om 2m dock. Vi får se hur väl det appliceras…

Vi kommer att kunna besöka detaljhandlar utan förbokning, men med restriktioner om antal kunder i taget. Vi kan bli serverade på uteserveringar ( minst 2m mellan borden och max 10 personer per sällskap). Gym öppnar för privatklasser och utövandet av sporter utan kroppskontakt tillåts. 

Vi kommer också äntligen kunna ta bilen hela familjen och åka runt som vi önskar på ön. Harpunfisket får jag dock vänta med till fas 2. Men det kan jag leva med. Indelningen av dagen i tidszoner får olika målgrupper och aktiviteter kommer dock att leva kvar från fas 0, med viss justering som inte har kommunicerat än.

Jag ser verkligen fram emot nästa vecka nu. Det var nämligen inte givet att det skulle gå så här. Madrid, Málaga, Granada och större delarna av Katalonien och Comunitat Valencia till exempel, totalt 49% av befolkningen, blir kvar i fas 0 åtminstone en vecka till. Framförallt Madrid har varit intressant att följa då tidigare rapporter hade det att huvudstadsregionen skulle uppgraderas trots att de egentligen inte lever upp till kraven. Med tanke på att det är där den politiska eliten befinner sig hade det sett otroligt dåligt ut. En viktig seger för demokratin att de backade.

I övrigt var det en vanlig dag idag. Jag gick en långpromenad i morse. 

Blommande diken
Avstängda lekplatser

Jag spenderade sen en ansenlig tid av eftermiddagen åt att att läsa in mig på gjutjärnsgrytor på nätet. Ett införskaffade är nära förestående.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *